EDELBETON, opgericht in 1954, is sedert 20 jaar gespecialiseerd in de productie van Siermetselstenen voor zichtbaar blijvend binnen/buitenmetselwerk.

EDELBETON, Molenberg 19 (B)2440 Geel ligt aan het Albertkanaal, vlakbij de snelweg E313 Luik - Antwerpen. (op slechts 500m van de afrit 23 "Geel West")

Alle siermetselstenen en -blokken worden onder BENOR certificaat vervaardigd in overeenstemming met de Norm "EN 771-3 EN NBN B 21-001".

Het EDELBETON gamma omvat:
- Siermetselstenen Benor : Edel Decoratief.
- Siermetselstenen Benor : Edel Gekloven.
- IndustriŽle Zichtmetselstenen Benor : Edel Industrieel.
- Siermetselstenen Benor Topargex Fijn (caliber 0/4): Edel Topargex.
- Gewone Betonblokken Benor.
- Gewone Betonblokken Benor met hoge drukweerstand.
- Gewone Betonblokken Benor met extra hoge drukweerstand.
- Gewone Betonblokken Benor Topargex. (caliber 4/10)

EDELBETON kan u een zeer uitgebreid gamma aanbieden in kleur en afmetingen en gebruikt voor de productie enkel geselecteerde grondstoffen zoals gebroken grind en kalksteen, ronde en gebroken kwarts en gebroken marmer. Siermetselstenen voor zichtbaar blijvend buitenmetselwerk (Benor Code AB) zijn behandeld en gekleurd in de massa. Siermetselstenen voor zichtbaar blijvend binnenmetselwerk (Benor Code B) zijn gekleurd in de massa.

Referenties

Klik hieronder om de foto te vergroten

SPECIALITEITEN EDELBETON

Dankzij onze jarenlange ervaring kan EDELBETON u volgende extra's aanbieden:
Speciale blokken: Akoestische blokken met 2 gleuven; eventueel opgevuld met absorberend materiaal, in de volgende afmetingen: 39 x 19 x 19 hol, 39 x 14 x 19 hol, 29 x 19 x 19 hol en 29/14/19 hol.
Akoestische blokken in Topargex (gezaagd of gekloven).
Linteelblokken.
Afwerking: Onze sierbetonstenen voor 1-zijdig zichtwerk zijn voorzien van een fijn afgewerkt randje om tot een mooier uniform geheel te komen.
Bij al onze Siermetselstenen zijn standaard een aantal halve stenen voorzien. Dit bespaart tijd en zaagkosten op de werf.
Voegmortels: Sedert jaren kan EDELBETON u voegmortels aanbieden in dezelfde kleurtoon als de stenen. De voegmortels zijn verkrijgbaar in zakjes van 25 kg en worden geleverd door de firma Seifert uit Gent.
Technische Dienst: Architecten, particulieren, aannemers enz... kunnen gratis advies inwinnen bij onze technische dienst.
Klanten dienst: Stalen en technische documentatie gratis op aanvraag.

Terug naar boven